torstai 8. toukokuuta 2014

Veistohistoria alias scupltin history

Että vihankaan sanaa sculpting, kun muu teksti on suomea. Veistäminen tai muovailu voisi kuulostaa paremmalta?

Lupasin itselleni, että katson vain eteenpäin, mutta minkäs teet. Päätin sitten kaivaa kaikki muinaiset tekeleet kuvaus "studioon" ja haastaa Tab 3:n raetinkameran kuvaus sessioon.

Lähdetään alusta. Tylsänä hetkenä joskus 2000 luvun alussa oli greenstuff, tyhjä Warhammer Fantasy Battlen alusta ja finninaamainen säätäjä. Syntyi Vampire Count armeijaan necromancer / zombi.


Kaveri on melkoinen viritelmä. ja juuri yhtä loistava kuin kuvista voi päätellä. Ulkomuodostaan huolimatta on kerännyt mainetta loitsujen ruvelle heitossa aina 6 editioon asti. Faban jälkeen ikikuollut pääsi Mordheimin Undead porukkaan dregiksi.

Oikeastaan tämä nappi aloitti ihan uuden aikakauden koko pelailussani - nimittäin pelien vähentymisen. Itse kikkailu rupesi kiinnostamaan enemmän kuin nopan pyöritys ja aloin opettelmaan maalaamaan enemmän kuin perusvärit. Samalla aukesi muokkaamisen jalo maailma ja sillä tiellä ollaan. Yksikään armeija ei ota valmistuakseen taiston kentille.

Tämän jälkeen tein jotain yksittäisiä greenstuff viritelmiä, mutta kokoan tähän postiin vain ne joihin on tehty pärstä ja mielellään ihan koko muukin nappi epoksimassoista. Kuten alla olevan Mordheim noidanmetsästäjän pärstän.Yksittäisten nappien lisäksi teemalla "neito pulassa" Lahmia -listainen VC-armeijani sai alustoihinsa lisää koristeita. Viereinen bretti-zombi-deadknight on ratsukkojen musikantti. Krm... aavistuksen sovinistista, mutta kyllähän se instrumetti raikaa kun luisevalla kouralla räiväsee persposkille. Itse malli on melkoinen lady Gaga. Muistaakseni tein päästä aluksi vieläkin suuremman kuin se nyt on. Nenä jääkön mainitsematta.

Vuorossa epäkuolleiden armeija kenukin ratsu eli zombilohari lounaansa kanssa. VC -armeijan kanssa mopedi karkasi kyllä pahasti keulimaan eikä ole kymmenessä vuodessa tullut valmista, kun joka asia pitäisi saada muokattua.

Vuosien varrella varastointi on ollut vielä huolimatonta. Joku rahanahne persaukinen on vielä myynytkin osan napeista eli saa nähdä lähteekö koko hoito vielä myyntiin. Ei vaan raaskisi myydä alta lipan. Tunteja on mennyt ja joku kumma kiintymys näihin on tullut, kun olen kaikki muut armeijat laittanut realisointiin Faban osalta.

Tässä välissä oli kuviossa vielä Dark Elves joukotkin - witch elf painotuksella. Yllätys. Seuraava tekele oli tulossa Verikulhon raaka-aineeksi mini-dioraamana seisomaan paaluun köytettynä kulhon vierelle. Joku voisi tätä pitää jo härskinä, mutta niin on kaikki klassisentaiteen anatomia harjoituksetkin. Puhumattakaan alkuaikojen GW:n ja kumppaneiden kidutuskammio miniatyyreistä.


Saanen siis esitelle: kosteusvoide! Pärstä on onnistunut omasta mielestäni ihan kohtuudella ollakseen 28mm ja melko hyvin skaalaan sopiva. Itse anatomiassa jalat heittää tai sitten esikuva on perinteinen persjalkainen. Piirtämisessä ja myös figun vääntämisessä ongelma on, että tietyt normaalijakaumasta poikkeavat muodot menevät nopeasti karikatyyrin puolelle. Ainakin harrastelijan tekemänä.Kyseisen napin selkäpuolelta saa irti paremmin tuon jalkojen ja selän epäsuhdan. Kuvakulma on toki liioitteleva, mutta kyllähän tuo Jouko Aholaa muistuttaa. Jokainen saa päättää kumpaa julkisuuden Jokkea tarkoitetaan.

Jalkojen asento on myös melkoisen keturallaan. Ehkä maalauksen loppuun saattamisella ja alustan tekemisellä saisi tuon pelastettua, mutta tiedä sitten riittääkö mielenkiinto.

Tämä on tehty varmaan jossain 2005 paikkeilla.


Vampit saavat jatkoa noin vuonna 2008. Kypsyin jossain vaiheessa tarjolla olevien vampyyrien luisevaan ja alushuosuja esittelevään ulkomuotoon. Joten taas lähdettiin kääntämään veistä haavassa greenstuffin sijasta ja viskottiin Milliputia haavoihin. Hame ja isommat muodot on tehty Milliputista. Loput perinteistä greenstuffailua.

Naama sopisi punaisten lyhtyjen alle dragqueen hengessä. Maalauksessa tupsahti vielä kierot silmätkin. Ahh...

Selkäpuoli on taas niitä "olen jopa tyytyväinen" akselin tuotteita. Jos unohtaa, että hiukset näyttää sontaisilta aivoilta. Tai oikeastaan Terror from Deep -pelin aivomöröltä joka tulee ja pöyhii agentit zombeiksi, jotka taasen räjähtävät aivomöröiksi. Puistatus.

2010 -luvulle!

 

Pari vuotta sitten heräsi taas into tehdä jotain alusta loppuun asti ja tuloksena oli kääpiön ja puolituisen rakkauden hedelmä. Mordheim kokki-tiedustelijani. Nuppini oli taas vaalean punaisen elefantin perssuolessa, kun tein rautalankamallia figuurille. Nappi on päätään liian pitkä ollakseen puolituinen.

Onneksi Mortikka antaa tilaa omalla nöyhtälle eli tietenkin mr. Coo(c)k on rotujenvälisen hellyyden ja solunvaihdon tulos. Ehkä aavistuksen v-käyrä kävi tähdissä kun huomasin tilanteen. Tietenkin nappi oli jo valmis.

Keräsin luuni ja kastoin siveltimet Vallejon maaleihin. Tulos miellytti silmää.Yritin samalla tehdä tila-valo-efektiä nappiin. Eli selkä puoli on huomattavasti vaisummilla korostuksilla ja värit ovat epäpuhtaita. Tiedä sitten toimiiko. En osaa edes itse päättää.

Uusinta uutta on Battletechiin väännössä ollut 25 mm Steinerin sotilas. Taustajuoni ja kuvitus ovat pullollaan feminiini-germaaneja vuodelle 3000+, mutta jostain syystä 80 - 90 -lukujen taitteessa tehtyihin lyijy figuureihin ei ollut ikuistunut yhtään. Lähdin siis itse tekemään.

Tyrin itse ja lakka tyri lisää. En voi käsittää, mikä menee vituralleen, kun mattalakasta jäi toistamiseen hento valkoinen paska figun pintaan ja uudestaan maalaamaan! Onneksi olen vesiväreilijä ja onnistuin ehkä pelastamaan jotain. Uudelleen maalaus on vielä kesken eli namiskasta tulee lisää kuvaa tulevaisuudessa höpinän kera.


Tausta mölinää itämailta:  Orphaned Land - Mabool: The Story of the Three Sons of Seven


edit: 6.8.2014 napit kuvattu uuden kameran lumoissa uudelleen :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti