sunnuntai 7. syyskuuta 2014

X-Wing Miniatures Game taisteluraportti


Ohessa olevien tiedustelutietojen perusteella on oletettavaa, että kapinalliset testaavat uutta kalustoaan sektorillamme.


Saattamassa on kaksi Y-Wing luokan alusta ja yksi Z-95 Headhunter. Mahdollisesti pilottina kapinallissaasta Cracken. HWK-290:sta on myös havainto.

Primaarinen tehtävä: etsi ja tuhoa E-Wing "Delta"Mission 5 - Preystalker
Tehtävän raportointi perustuen DS-63-1 lausuntoon.


Kalustomme oli seuraava:

Turr Phennir — TIE Interceptor
Push the Limit

Black Squadron Pilot DS-63-1 — TIE Fighter
Marksmanship

Black Squadron Pilot DS-63-2 — TIE Fighter
Marksmanship

Black Squadron Pilot DS-63-3 — TIE Fighter

Black Squadron Pilot DS-63-4 — TIE Fighter


Viimeisen navigointi pisteen puolessa välissä saimme varmistetun tiedon kapinallisten sijainnista. Lyhyen takaa-ajon jälkeen olimme saavuttaneet kapinallissaastat tulietäisyydelle.

Tässä vaiheessa näyttää hyvältä, eikös?


Vihollinen oli stressaantunut takaa-ajosta. Mikä toki oli yllättävää ottaen huomioon, että etenivät Y-Wingien nopeudella. Tehtävän mukaisesti Phennir antoi käskyn lentää vihollismuodostelmaan. Phennir uskoi itse pärjäävänsä E-Wingille.
Takaa "ajettu" Y-Wing ja kaksi Tie Hävittäjää läjässä.
Kapinallisten Hookki (HWK-290) erkani muodostelmasta ja saimmekin mukavan välin lentää toistaiseksi tyrmistyneen vihollisen muodostelmaan. Pirulliset kapinalliset kuitenkin olivat odottaneet tätä ja hidastivat entisestään. Seurasi oman muodostelmamme törmääminen läskeihin Y-Siipisiin (Y-Wing).

Seurasi muutama täysin hätiköity laukaus. Itse onnistuin haavoittamaan kriittisesti yhtä Y-Wingeistä, joka vastasi tuleen - ionilla. Sitä sitten piisasikin. Ionia nimittäin. Jokainen mahdollinen rakkine oli ionitykillä varustettu. Onnistuin vielä tässä vaiheessa välttämään osuman. Toisin kuin Phennir, DS-63-3 ja DS-63-4.

Sama Y-Wing tarjoilee perävaloja!!
Kohde oli pääsemässä pakoon, koska 3 lentueemme pilottia taistelivat ionisoituneiden hävittäjiensä kanssa. Siinä sitten DS-63-3 ja DS-63-4 lipuivat päin Y-Wingiä. Samalla kirottu Hookki (HWK-290) kiersi vasempaan sivustaan avaten taktikkonsa kanssa tulen. Milläs muulla kuin ionikanuunalla! Siinä sitten Phennir otti toisen ioni osuman ja DS-63-2 sai myös ionista. Oma osuma tarkkuutemme oli surkeaa ja peräti Y-Wingitkin väistelivät laserimme. Niin ja sainhan minäkin sen ensimmäisen ioni osuman.


Edelleen kolme pilottiamme kärsi ionisaation tuomasta tuskaisesta banthailusta ja kapinalliset näkivät tilaisuuden tulleen. E-Wing "Delta" kääntyi kohti kasassa olevia hävittäjiämme.

Sumpussa kolisee ja rytisee, mutta E-Wing kuittaa.
Phennir luuli vielä tässä vaiheessa voivansa tehdä jotain. Toivoimme osumia sinne tänne. DS-63-2 sai irrotettua kirotun Crackenin kyljestä palasen. Laiha lohtu. Olimme tyystin voimattomina, kun E-Wing avasi tulen. Se oli DS-63-4:n menoa. Tie Figter pamahti kappaleiksi kuin rancorin puraisemana. Täysosuma...

Laaki ja vainaa.


Lisäksi kahakassa saimme minä ja DS-63-3 ioni osuman. Jatkoin matkaa suoraan. En ollut taistelun alettua kääntänyt hävittäjääni ollenkaan ja ampunut vain kerran edessä matelevaa Y-Wingiä. Ionisoituna päädyin ulos taistelusta. Käytännössä lensin koko taistelun läpi kuin turisti. Onneksi Star Destroyer Tainted poimi minut.

Paraatisuorituksena kääntymättä kertaakaan ulos kentältä...Loput raportista perustuu Star Destroyer Taintedin seurantatietoihin.

Taistelu jatkui raukkamaisesti pakoon lähteneen DS-63-1:n jälkeen huolestuttavasti. Phennir ammuttiin alas ilman vastusta. DS-63-2 sai jälleen ioniosuman ja alus tuhoutui. Jäljelle jäänyt DS-63-3 jatkoi epätoivoista yritystä ampua "Deltaa" suojannut ja tukenut Cracken alas. Onnistumatta. Lopulta E-Wing ja tuntemattomaksi jäänyt kapinallissaasta ampui laakista alas sankarillisen DS-63-3:n.

Kolme kriittistä versus kolme tyhjää!
Ehdotamme tapauksen siirtämistä kurinpitolautakuntaan. Käsittelyn ajaksi DS-63-1 menettää lento-oikeuden ja sijoitetaan selliosasto kahteensataan.

Pelaajahuomioita

Ei mennyt ihan putkeen. Vastapuolen peluri mm. Sotavasarasta tuttu Vala tuntui yllättäneen ionikanuunoilla meikäläisen ihan täysin. Tein lisäksi klassisen virheen. Ei olisi pitänyt yrittää rätkiä täyteen boostattua E-Wingiä (mm. R2-D2...), jota vielä Headhuntterilla olevat taidot boostasivat taivaisiin. Pisteissä altavastaajana ajattelin aluksi keskittää kaiken huomion itse kohteeseen. Olisi kuitenkin pitänyt aloittaa putsaamaan pöytää hitaista ja pehmeistä kohteista ja antaa E-Wingin kärsiä vasta lopuksi. Tiedä sitten? Sähläys kuitenkin osoitti, että X-Wing on rautaisen taktinen peli. Noppa pyöri meikäläisellä huonosti, mutta tappio tuli puhtaasti omasta säätämisestä ja huonoista lentoliikkeistä. Toisaalta 3/5 alusta tuntui olevan koko pelin ajan ionisoituneena...

Huvittavia piirteitä oli juuri tuo "DS-63-1" lentäminen läpi koko pelipöydän - suoraan ja vain kerran ampuen. Tie Figterilla oli HWK-290 tuottama ionitokeni ja taktikon toimesta vielä stressitokeni pari vuoroa putkeen. Loppu muuttui vieläkin legendaarisemmaksi, kun Vala heitti kolme kriittistä johon totesin, että sitten tehdään klassikko ja väistetään kolmella blankolla. Sieltähän ne tyhjät sitten tuli. Vedettiin vielä fiilistelyksi vauriopakasta kortit pöytään ja moinen laaki olisi tiputtanut X-Winginkin vuorossa. Nättiä.

Revanssia odotellessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti