sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Puoli ryhmää Battletroopsiin ja uutta maastoa

En sitten malttanut. Valoa on vihdoin Naurishaudan täydeltä, niin miksi sitä ei hyödynnä? Tässä se nyt on, mitä on valmiina uudesta alustasta ja Battletroopsin joukkueesta: puoliryhmä kulkuneuvolla ja 30 x 30 cm maastopalanen.

Tuosta nyt näkee parhaiten miten hyvin tuo tee-se-itse nappini menee noiden alkuperäisten kanssa. Omasta mielestäni ihan hyvin istuu saman ryhmän kelkkaan. Vaikka sotajauhelihat eivät alustan puolesta istukkaan maastoonsa.

Taustalla on janttereiden kuljetuskalustoa eli perinteinen APC. APC:n tekoprosessista oli vanhassa blogissa jo juttua. Ehkä sen voisi päivittää suomeksi tännekin. Masiina on siis pahvista, muutamasta miljoonalaatikon osasta ja epoksimassoista koottu. Kaksi on työn alla. Pitäähän koko joukkue saada motorisoitua!

Wanha 1990 - 1994 tehty leko-pienoismalli uudelleen käyttettynä, työstettynä, maalattuna ja alasammuttuna. Ihmistaimena halusin aina tehdä alasammutun koneen, mutta mammanpojan rohkeus petti. Olisi vain tullut valitusta kalliin sarjan pilaamisesta ja seuraavaa ei sitten olisi tarvinnut odottaa. Ankeaa. Onneksi napanuora on katkennut kolmenkympin rikkouduttua.

Pöydän ideana olisi saada aikaiseksi viereisen kuvan kaltainen, liian monesta Westernistä tuttu, aavikkonäkymä kuolleine heinineen ja mahdollisine pikku dyyneineen. Pöytä on tarkoitus jakaa niin, että toinen puoli on aavikkoa ja toinen kaupunkia. Kaupunki laatat taas voidaan "jatkaa" toiselta puolelta vähän rehevämmällä maastolla. Kaupunki tulee olemaan kiinteillä kivi / asfaltti kaduilla ja irtotaloilla varustettu eli mitään puhdasta lehmipoika tanteretta ei ole tarkoitus vääntää.

Verrokkina vanha 6 milliin skaalattu pöytäni.

Palat ovat tässä aidot jalka kertaa jalka. Muuta aitoa ei sitten löydykkään. Sahaus on mennyt päin hanuria. Palojen yhteensovitus oli kipua. Onneksi eräs armollinen sielu nouti pois koko rävellyksen eli ei ole enää oma huolenaiheeni. Bruaahahaa.

6 mm talot säästin. Luultavasti, tai ainakin niin olen suunnitellut, toimivat valmistuvalla alustallakin. Battletech voi siis jatkua. Edelliseen lauseeseen sisältyy ironiaa, jota on hyvä avata. En ole pelannut B-tech pelejä kohta kuuteen vuoteen. Saati muitakaan. Periferialle muuttamisen iloja, että harrasteet eivät vie enää aikaa itsesäälissä märehtimiseltä.

Ei, vais. X-wing pelejä on nyt takana pari ja ehkä siitä seuraavaksi.


Taustameteli: liikenteen melu avonaisesta terassin ovesta. Hitto, että on kuuma...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti