torstai 5. kesäkuuta 2014

Tee-Se-Itse miniatyyri: Battletroops "sotilashenkilö" valmis!

Tämän vuoden hikisin urakka. Ei siksi, että fysiikka olisi ollut kovilla vaan henkinen kestävyys kävi kuilunpartaalla. Lähtökohtahan oli yksinkertaisesti se, että Battletroops miniatyyrivalikoimaan ei kuulu yhtään Steinerin jalkaväen feminiinistä edustajaa, vaikka kuvitus ja taustatarinat pursuavat nätimmän sukupuolen sotureita. Ei sillä, että tästäkään nyt naista tunnistaa, mutta olkoon Hulda sitten kunnon Hulda.

 Reppu on Instant Moldilla röyhkeästi kopioitu. Ase on kuten sokeampikin näkee lyijyä eli anastettu Steiner Laser Platoonin paketista. Muutenhan tuo on rautalankamalli ja päällä vihreää lihaa.

Jouduin hitusen veistelemään ylimääräisiä pois jaloista, kun nakkisormisena tein niistä ihan vietävän läskit. Pahimmat veiston jäljet yritin peittää Citadelin nestemäisellä "greenstuffilla". Tässä olikin se helpoin ja leppoisin osuus.


Maalaus. Hele-vetin maalaus. En ole viimeiseen viiteen vuoteen kehittynyt yhtään. Sain tuntien tuskalla valmista ja vedin mattalakan pintaa. Jälki oli. No miltähän se jäinen turska näyttää. Koko hemmetin nappi oli valkoisen sonnan peitossa! Sekoitin kyllä ranteeni ruvelle, mutta silti! Ja eikun uudelleen suti kouraan ja vetoja päälle. Onneksi tosiaan maalaan melkein vedellä eli vanhojen maalien poistamiseen ei tarvinnut lähteä. En nimittäin tiedä kestääkö Greenstuff maalin poistamista?

Siinä se nyt seisoo. Yritys oli tehdä mahdollisimman realistisen näköinen eli ei mitään jättikouraista daisari-monsteria. Onneksi tällä kertaa oli valoa hajoavalle kamerallani ja nappi näyttää aika siltä miltä se luonnossakin. Ei ehkä huonoin maalaukseni, mutta ei varmaan parhainkaan. Vähän tekisi mieli laittaa työ-kesken leima niskaan. Mutta näitä pitäisi tehdä joukkueen verran eli yhteen namiskaan ei ihmisikää kannata käyttää, jos se siihen joukkueeseen sitten uppoaakin.

Vähän tuli tyrittyä mittasuhteiden kanssa. Naikkonen on 28mm korkuinen, vaikka Battletroopsin henkilöstö on 25mm. Rappuaskeleella figuuri saatiin oikean pituiseksi. Onhan niitä pari metrisiä leidejäkin joten - aivan sama!


Nyt kun kuvaa katsoo, niin takaa pitäisi saappaan ja lahkeen värisävy eroa tuoda paremmin esiin. Luonnossa vähän parempi, mutta silti tekosyy. Kuva kulmakin on huono eli jalkojen mittasuhteita kannattaa verrata etukuvaan.

Alustaan tulee vielä jotain härpäkettä, mitä nyt likaisilla 31. vuosisadan kaduilla tuolla jossain saattaa olla, mutta teen ne sitten koko joukkueelle tai ainakin ryhmälle samalla kertaa. Alustan kiekko on perinteinen tuuman levyinen pyöreä kiekko. Tuttu mm. 40K:sta.

Mitäs sitten? Pitäisi maalata lisää nappeja. Eikä pelkästään siksi, että saisi valmista, mutta vanhat lyijyllä täytetyt aarteet eivät oikein tykkää olla ilman kanssa tekemisissä.


Tausta meteli tekstille: End Of Green: Last Night on Earth ja Burzum: Filosofem (joka jäi taas kesken, ihan jees levy, mutta masterointi(?) vain ei nappaa...

2 kommenttia:

  1. Varsin vakuuttava skulpti. Tuo päähine ei tosin täysin auennut minulle, mutta en ole kyseiseen figusarjaan juurikaan tutustunut, joten voinee johtua siitä. :D Ilmeisesti jonkun asteista sci-fiä edustaa kuitenkin?

    VastaaPoista
  2. Tattis! Diplomaattisen ilmaisun eli päähineen takana on tosiaan kypärän olemus :)

    Scifillähän tässä mennään eli Battletroops -pelin figuuri. Kyseessä on melkoinen marginaalipeli tuolta ysärin alusta. Sijoittuu toki varmaan kaikille ainakin nimenä tuttuun Battletech / Mechwarrior universumiin. Mechwarrior fanina ovat meikäläiselle sitä "pakkopullaa".

    Kyseinen leidi kuuluu Lyran Guards rykmenttiin 3020 -luvulla tuolla jossain päin tähtiä, mikä selittää tuon kypärän sinisen kohojuovan. Kyseessä on siis rykmenttitunnus. Monokkeli on tähtäin yms. informaatiolaite. Kypärä on, alkuperäisiin nappeihin nähden, liikaa sivuilta sisään painunut. Ajattelin jo tuota tehdessä, että Instant Mold olisi kovasana, jos näitä aikoo vääntää useita. Säästyisi aikaa jonkin verran ja tulisi presiis samannäköiset. Kaippa tuo Instant Mold plagiaatti on sallitua, kun ei kaupalliseksi ole tulossa.

    VastaaPoista